Vi har 2 overnatninger i Rapid City, så idag var en tur rundt til store seværdigheder i South Dakota.

Først stop var en 100 km tur til Badlands, et smukt naturområde der minder lidt om Grand Canyon, men som også har en del dyreliv.

Turen gennem parken tog ca. 3 timers inkl. diverse stop. Vi set en enkelt bison, en del geder og rigtig mange præriehunde. En super flot tur.

Efter turen gennem Badlands, var det nu videre mod Custer National park ved Mount Rushmore. En tur på et par timer, hvor den første del var langs med “bagsiden” af Badlands.

Custer State park er ikke bare en utrolig flot oplevelse, men der er også mulighed for at opleve en masse dyr. En del af parken køres på vejen “Wild Life loop”. Vi startede turen i parken med hurtigt at se nogle dådyr.. men herefter var det ikke meget at se, udover en del prærie hunde, som vi allerede havde set rigtig mange af. Ingen bisoner, så vi var lidt skuffet efter turen gennem loopet…

Vi kørte videre i parken af en utrolig smuk vej, “Needles Highway”, som bla. gik over et bjerg med 2 meget smalle tunneler. Efter turen var vi omkring en flot sø og fik provianteret lidt. Vi besluttede at køre endnu en tur gennem parken, men denne gang tage et par grusveje ind i parken, i stedet for loopet. Det var en super beslutning, for nu fik set flere bison okser, bla. en meget stor flok på en af bjergsiderne.

Inden vi forlod parken, fik lige set et par mere… dagen var reddet.

Sidste oplevelse for idag var en tur af “Iron mountain Road” …. desværre måtte vi lige vente ca. 20 min da vejen var under nyasfaltering. Så vi skulle køre bage en “pilot”.

Inden vi kom hele vejen gennem det utrolig flotte vej med 2 specielle “grisehale” sving og hele 3 tunneller var det blevet mørkt.. men det ødelagde ikke oplevelsen. Da vi kørte gennem den sidste tunnel kunne man kigge direkte på de 4 præsidenter på Mount Rushmore.. rigtig flot. Desværre blev foto momentet lidt skidt.

Vi nåede lige at spise på McD ved 21:30 tiden på vejen hjem. Da alle restauranter lukker kl 21:00 var der ikke så mange muligheder.

Nu var det hjem i seng, og være klar til vi skulle videre mod Sheridan.